Mozilla

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Mozilla është një komunitet promovues programesh me kod të lirë, e njohur më tepër për zhvillimin e shfletuesit Firefox. Komuniteti Mozilla përdor, zhvillon, përhap dhe mbështet produktet Mozilla dhe punon për të çuar përpara qëllimet e rrjetit të hapur në bazë të parimeve të përcaktuara në manifestin Mozilla. Komuniteti është i përkrahur institucionalisht nga Fondacioni Mozilla dhe filialit taksapagues Mozilla Corporation.

Përveç shfletuesit Firefox, Mozilla gjithashtu prodhon Firefox Mobile, sistemin operativ për telefona celularë Firefox OS, sistemin Bugzilla dhe një numër të konsiderueshëm projektesh të tjera.