Paul Gaugin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Paul Gauguin më 1891

Paul Gauguin (1848-1903) - Një nga figurat më interesante në historinë e pikturës, veprat e tij u zhvendos nga Impresionizëm (braktisur shpejti) në një simbolikë gjallë dhe e fuqishme, siç mund të shihet në 'pikturat e polinezian' e tij. Matisse dhe Fauvism nuk mund të kuptohet pa veprat e Paul Gauguin.