Lista e xhamive në Ulqin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Qendra orientale e Ulqinit, dallohet Kulla e Sahatit dhe Xhamia e Lamit

Në këtë listë janë të përfshira disa nga xhamitë e qytetit të Ulqinit me rrethinë:

Emri i xhamisë Qyteti ose fshati Viti Shënime
Xhamia e Kalasë

Kishë-Xhamia

Ulqin 1693 U ndërtua si Kisha e Shën Mëris në vitin 1510, më 1693 u kthye në xhami, ku u shtua minarja. Sot është muzeu arkeologjik i qytetit. Xhamia gjendet në Kalanë e Ulqinit.
Xhamia e Detarëve

Xhamia e Marinarëve

Ulqin 2012 U ndërtua në shek. XVI , u rrëzua nga forcat serbe në vitin 1931, u rindërtua në vitin 2012.
Xhamia e Pashës

me hamame

Ulqin 1719 Xhamia e vetme në Mal të Zi e cila ka hamame. U ndërtua nga Kliç Aliu nga Stambolli.
Xhamia e Mezgjahut

Xhamia e Pazarit

Ulqin 1728 Xhamia kryesore e Ulqinit,u ndërtua nga Suljeman Mujali.
Xhamia e Kryepazarit

Xhamia e Majapazarit

Ulqin 1749 Kjo është një ndër xhamitë kryesore e Ulqinit, në afersi të xhamis gjendet dhe Bashkësia Islame e Ulqinit.
Xhamia e Bregut Ulqin 1783 Është restauruar në masën më të madhe pas tërmetit të vitit 1979. Xhami mahalle.
Xhamia e Lamit Ulqin 1689 Xhami e lagjes Mahalla e Re.
Xhamia e Shasit Shas 1800 Xhamia e fshatit.
Xhamia e Rashtishës së Poshtme Rashtishë 1774 Xhami e fshatit.
Xhamia e Selitës Selita 1835 Xhamai e fshatit. Ka pësuar ndyshime rrënjsore në shek. XIX-XX.
Xhamia në Dragaj Dragaj 1856 Xhamia e fshatit.
Xhamia e Katërkollës

Xhamia e Vlladimirit

Katërkollë 1971 Xhamia e fshatit.
Xhamia e Brajshës Brajshë 1785 Xhamia e fshatit.
Xhamia e Krruçit Kërruç 1890 Xhamia e fshatit.
Xhamia e Millës Millë 1914 Xhamia e fshatit.
Xhamia e Sukubinës Sukubina 1820 Xhamia e fshatit.
Xhamia e Këlleznës Këllezna e Sipërme 1900 Xhamia e fshatit.
Xhamia e Krythës Krythë 1725 Xhamia e fshatit.