Niko Pojani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Niko Pojani

Nkopjni.JPG

Emri: Niko
Mbiemri: Pojani
Lindi më: 26 nëntor 1949
Vendlindja: Korçë
Profesioni: Profesor, Inxhinier Ndërtimi,

Prof. Dr. Niko Pojani është profesor i inxhinierisë së ndërtimit pranë Departamentit të Mekanikës së Strukturave, të Fakultetit të Inxhinierisë së NdërtimitUniversitetit Politeknik, Tiranë, Shqipëri. Specialiteti i tij është Inxhinieria Sizmike.

Botimet[redakto | redakto tekstin burimor]

Është autor i artikujve të shumtë në fushën e inxhinierisë sizmike në revista shkencore brenda dhe jashtë vendit. Gjithashtu, është autor/bashkëautor/editor i dhjetë librave në fushën e inxhinierisë së ndërtimit.

Libra/Tekste universitare:
2006 Metoda e Elementeve të Fundëm në Mekanikën e Strukturave Fakulteti i Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës, Universiteti i Prishtinës, Prishtinë, 453 faqe Stavileci M., Pojani N.
2006 Proceedings of Vlora Workshops: I. – For Young Engineers; II. – Harmonizing in Teaching ”, DAAD-DYNET Programme Proceedings Vlorë – Shqipëri, Janar 2006. ROTRING, Tiranë 209 faqe Hoeffer R., Pojani N. (Ed.)
2003 Inxhinieria Sizmike[1] Shtëpia Botuese Toena, Tiranë, 736 faqe Pojani N.
2002 Teoria e Strukturave–Dinamika Botimi II (botimi I më 1987) SHBLU, Tiranë, 351 faqe Pojani N., Lako N.
2001 Teoria e Strukturave–Dinamika-Shëmbuj dhe Ushtrime Botimi II SHBLU, Tiranë, 295 faqe Pojani N., Myslimaj B.
2001 Shëmbuj Numerikë në Statikën e Strukturave SHBLU, Tiranë 97 faqe Pojani N.
1991 Teoria e Strukturave-Statika SHBLU, Tiranë, 465 faqe Skënderi S., Lako N., Pojani N., Softa F.
1990-91 Udhëzues Metodik për Llogaritjen në Sizmicitet të Konstruksioneve Ndërtimore në 5 pjesë Botuar nga Akademia e Shkencave e Shqipërisë dhe Ministria e Ndërtimit, Tiranë, 431 faqe Pojani N. etj. (Grup autorësh)
1982 Veprimi i Tërmetit mbi Konstruksionet e Ndertimit Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Tiranë, 243 faqe Pojani N., Poloska R.
1980 Probleme të Mekanikës së Ndërtimit SHBLSH, Tiranë, 259 faqe Pojani N., Softa F.