Wikipedia:Administruesit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Administrata
Shkurtimi: WP:A

Administruesit, Administratorët ose Sysop (operatorë të sistemit) në Wikipedia janë anëtarë që kanë disa privilegje më shumë se përdoruesit e zakonshëm, si:

 • mbrojtja dhe lirimi i faqeve për redaktim
 • redaktimi i faqeve të mbrojtura
 • grisja e faqeve
 • bllokimi i përdoruesve dhe adresave IP.
Shtroni ankesat që keni / Ankesa ndaj administratorëve

Edhe pse një administrues ka këto privilegje, kjo nuk do të thotë se ai mund t'i shfrytëzojë ato si ti teket atij! Kjo do të thotë se Administruesit nuk kanë më shumë fuqi se redaktorët e tjerë, por thjesht kanë fituar besimin e komunitetit dhe duhet të veprojnë sipas rregullave të caktuara nga i gjithë komuniteti. Nëse ka nevojë dhe dëshirë administrues të tjerë mund të zgjidhen këtu duke vënë kandidaturën vetë ose më mirë duke i sponsorizuar dikush tjetër.

Kushtet[redakto | redakto tekstin burimor]

Kushtet për tu bërë administrues ose burokrat në përgjithësi kanë të bëjnë me sa kohë dhe sa kontribute një redaktor ka dhënë. Redaktori duhet të jetë i besueshëm dhe kjo gjë arrihet vetëm duke edituar artikujt në mënyrë konstruktive dhe duke qenë në kontakt me redaktorët e tjerë. Gjithashtu duhet të ketë qenë anëtar prej 3 muajsh (nga redaktimi i parë), të ketë rreth 1000 kontribute, dhe të mbështetet nga të paktën 5 redaktorë të rregullt (domethënë redaktorë që kanë qenë anëtar për të paktën 3 muaj dhe mbi 50 redaktime) dhe 75% për. Votimi për veten nuk vlen si votë, por kandidati duhet të pranojë kandidaturën. Po të njëjtat kushte vlejnë dhe për heqjen e privilegjeve të një administruesi ose burokrati. Votimet zgjasin së paktu 15 ditë nga fillimi i kandidimit. Shtoni kandidaturat në ndarjen e duhur dhe në formatin e mëposhtëm:

=== [[Përdoruesi:Emri|Emri]] ===
{{User|Emri}}
*Arsyeja për kandidim. ~~~~

====Votimi====
*{{PËR}} ~~~~

====Diskutimi====

Kandidatura për administrues[redakto | redakto tekstin burimor]

Kandidatura vetiake[redakto | redakto tekstin burimor]

Mr. Pseudo[redakto | redakto tekstin burimor]

Mr. Pseudo (DiskutimKontributePseudo zhvendosje)

 • Ajo që më shtyn të kandidojë është fakti se ka shumë pak përdorues aktivë dhe mendoj se do të jepja një kontribut edhe më të shpejtë dhe akoma më eficient nëse do të kisha ndonjë privilegj më shumë. Deri më tash kam mbi 1600 redaktime, nga të cilat rreth 800 janë bërë në vitin e fundit, rreth 130 janë bërë në muajin e fundit - dhe me një mesatare prej pothuaj 2 redaktimesh/për ditë. Redaktimin e parë si përdorues i regjistruar e kam bërë në 6 tetor 2012. Këtu nuk llogariten redaktimet e vogla që kam bërë shpesh si i paregjistruar, dmth thjesht me IP. 1600 redaktimet i kam bërë në rreth 600 artikuj, që dmth se mesatarisht në çdo artikull jam rikthyer 3 herë. Në total kam hapur rreth 160 artikuj të rinj. Rreth 75% e aktivitetit tim është mbi artikuj. 15% tjetër është nëpër faqe diskutimi, skedash, stampash dhe kategorishë, çka jam i bidur se flet vet për maninë që kam me sistemimin dhe kategorizimin e artikujve .Burimi i të dhënave.. -- Mr. Pseudo diskuto 7 mars 2015 21:55 (CET)

Votimi[redakto | redakto tekstin burimor]

Diskutimi[redakto | redakto tekstin burimor]

Do të jem më se i kënaqur të përgjigjem nëse ndokush do të donte të më bënte ndonjë pyetje rreth projekteve dhe ideve që kam unë për të ardhmen e punës time këtu në sq.wiki.-- Mr. Pseudo diskuto 7 mars 2015 21:55 (CET)

Kandidatura të sponzorizuara[redakto | redakto tekstin burimor]

Kandidoi per admin...Koka11[redakto | redakto tekstin burimor]

Koka11 (DiskutimKontributezhvendosje)Symbol support vote.svg PËR --Rrjedha 23 Shkurt 2015 09:51 (CET)

 • Arsyeja për kandidim. Kandidojë Koka11 - Ka qenë anëtar prej Koka11 (Diskuto | kontribute)‏‎ (Redaktor, Kontrollues) (Krijuar më 28 Mars 2010 në 20:50) (nga redaktimi i parë),ka rreth 35000 redaktime dhe kontribute, afer 100 faqe, dhe kërkoj të mbështetet nga redaktorë të rregullt. Dhe unë për jam Symbol support vote.svg PËR ...nga Rrjedha. Votimi për kandidatin duhet të pranojë kandidaturën. ...--Rrjedha 23 Shkurt 2015 09:43 (CET)

Votimi[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Symbol support vote.svg PËR RrjedhaDiskutime.--Rrjedha 23 Shkurt 2015 09:43 (CET)
 • Symbol support vote.svg PËR SadsadasDiskutime.--Sadsadas, 23 Shkurt 2015 13:39 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg KUNDËR Pasi nuk kan kaluar ende 15 ditë e këthej votën nga ASNJANËS në KUNDËR, shkak aftësia e Përdoruesit të kandiduar dhe lidhja e pakuptimtë (ndoshta udhëhiqen nga i njëjti përderues) e tij me kandiduesin. --AMMARTIVARI DISKUTO 24 Shkurt 2015 13:56 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg KUNDËR, kjo kishte me qenë katastrofa më e madhe për ne. Ta keni parasyshë se votojnë propozojnë vetëm administratorët.Fjala është për përdoruaesin me dy nofka, pra është i njejti përson. Kjo ska kurfar kuptimi. Mandej redaktimet e tija janë krejt punime përsonale, aspak enciklopedike. Ju lutem para se të votoni shikoni çfar kontributi ka dhënë për Wikipedinë. ju flm për mirëkuptim.--Planeti (diskutimet) 23 Shkurt 2015 13:52 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg KUNDËR - Sapo kontrollova një nga artikujt më të fundit të redaktuar nga Koka11, Mbrojtja Kombëtare e Kosovës Lindore, dhe është një skandal i vërtetë - pa u ndalur tek referencat dhe vërtetësia, struktura e artikullit është një mish-mash total. Për mua mjafton kjo për të thënë jo. Koka11 ka mjaftueshëm privilegje të cilat i japin mjaft liri në redaktim dhe shtim informacioni. Kur të mësojë të përdori si duhet këto privilegje atëhere mund të marri të tjera. -- Mr. Pseudo diskuto 23 Shkurt 2015 16:39 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg KUNDËR - --Olsi (diskutimet) 23 Shkurt 2015 19:12 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg KUNDËR LerrikloDiskutime.--Lerriklo 7 mars 2015 03:29 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg KUNDËR -- Përdoruesi duhet të punojë shumë me strukturën e formulimit të artikullit pasi të gjithë artikujt janë formuluar keq me lidhje të ngatërruara, referenca të pa lidhura, shpesh i shkruan artikujt në vetën e parë, për sa i përket vërtetësisë së artikujve nuk di ç'të them. Visi90 (diskutimet) 21 mars 2015 11:37 (CET)

Diskutimi[redakto | redakto tekstin burimor]

--Koka11 23 Shkurt 2015 11:22 (CET) Po'.Ju Falmnderit Biser M.User:Rrjedha per besimin per kandidimin tim, kam angazhime tjera...por kam qene dhe do te jem pjese ekipit gjithperfshires ne projektin wikipedia sq-shqip dhe En-english. E pranoi kandidaturet per te ofruar edhe nje krah te Wikipedia

 • Ato jane redaktime kontrolluese nga Përdoruesi:Rrjedha, vleresimet tuaj mund te adresohen tjeter kend sepse pergjegjes per ket artikull eshte tjeter kush, pergjegjesia eventuale mbi mbi ate qe mbykqyre...
'..pergjegjesia e mirembajtjes se faqes te kuptohemi bashkpunimi me çdo perdorues edhe meBiser MehmetiUser:Rrjedha qe eshte nga ajo pjese ku trajtohet tema eshte me i afert, ... Prandaj, akuza per ti njejtesuar neve te dy, eshte fars dhe montim i juaji
Bie viktim apo ju vet prezentoheni si te tille
Mr. Pseudodiskuto = Planeti (iskutimet
Duket qartë se Koka11 dhe Rrjedha kontrollohen nga i njëjti person. Pra, ajo që thotë Planeti më sipër është e saktë. Që të dyja llogaritë bëjnë një gabim themelor, e vendosin firmën në fillim të diskutimit dhe jo në fund. Psh komenti më sipër, edhe pse i referohet kritikës time për redaktimin e artikullit Mbrojtja Kombëtare e Kosovës Lindore nuk kuptohet nga kush është lënë... Kushedi, do jetë ngatërruar...Për sa i përket artikullit, mangësitë në të janë të qarta. Për më tepër Koka11 ka një mangësi edhe më të madhe, që nuk di të shprehet shqip dhe nuk shkruan me alfabet të plotë.-- Mr. Pseudo diskuto 23 Shkurt 2015 16:57 (CET)
Mendoj se vota e mësipërme e Rrjedha-s duhet të konsiderohet e pavlefshme. Për më tepër, mbështes atë që thotë Planeti - ata që votojnë duhet më parë të bëjnë pak kontrolle dhe më tej të shprehen dhe ta arsyetojnë votën.-- Mr. Pseudo diskuto 23 Shkurt 2015 17:02 (CET)

--Koka11 23 Shkurt 2015 17:37 (CET) Verejtje Mr. Pseudo une jam me i afert me Planeti (iskutimet), anadj vota e tij eshte me e ndikuar per anshmerie ...eshte kusheri i yni, se sa me Biser Mehmetin por, siç ka qene ajo thenjia e Sokratit.. me shume e dua te verteten ky kandidim me shume ishte per te provokuar ndergjegjjet tuaja si duket nga User:rrjedha.. pershendetjet e sinqerta... vazhdoni "te perzieni ne kuzhinen e mishmashit ballkanik".

Vërejtje[redakto | redakto tekstin burimor]

--Koka11 23 Shkurt 2015 16:27 (CET) nuk di per çfarë fletë Përdoruesi:Planeti, për redaktimet si editues kontrrollues përdoruesi:Koka11 apo autorin Nijazi Ramadani, as qe ka kompetence per vleresim... por le te jete ne ndergjegjjen e tij, nese i ka mbetur..

 • Pa ofendime ju lutem, Ju duhet ta keni të kjartë se kem të bëjmë me të njejtin përson përdoruesi:Koka11 dhe autorin e shkrimeve Nijazi Ramadani, pra kjartë shihet se kem të bëjmë me promovimin e vetvetes, bile edhe me shum nofka. Vlerësojeni të nderuar Wikipedian ndërgjegjjen time.--Planeti (diskutimet) 23 Shkurt 2015 16:57 (CET)

--Rrjedha 24 Shkurt 2015 17:19 (CET) Kerkoi perjashtimin e Përdoruesi:Planeti, ne votim dhe depat per shkak te pozicionit te tij tejet armiqesor dhe skajshmerishte shprehet.... me te cilin ka 35 vjet qe Përdoruesi:Koka11 nuk flat, edhe pse jene te afert ... me nderime B.M.

Është e qartë se është i njëjjti person që i konttrollon llogaritë. Do të këshilloja që ky votim të mbyllej menjëherë. Në gjykimin tim, bazuar mbi standardet e wikipedias, Koka11 nuk i përmbush disa kritere. Nuk shkruan me alfabet të plotë. Artikujt e redaktuar nga ai lënë për të dëshriuar si nga ana e paraqitjes ashtu edhe nga ana e përmbajtjes dhe ajo shprehimore.-- Mr. Pseudo diskuto 23 Shkurt 2015 17:06 (CET)
 • --Rrjedha ~ Biser 25 Shkurt 2015 23:00 (CET) keni krijuar nje qasje te gabuar zoti ju ndihmofte! me çfare "D"dosje ...???
 • Zoti e shpërbleft themeluesin e Wkipedisë. Ju lumtë atyre që kontribojnë në pasurimin e sajë. Por, të mjerë janë ata që nuk e kan kuptuar, apo nuk e dinë se në Wikipedia asgjë nuk mund të fshihet, përveç që mund të ndrzshohet. Po e përsërisë asnjë shënim nuk fshihet. Pra, kushdo që dëshiron mund t'i sheh ndryshimet.--Planeti (diskutimet) 24 Shkurt 2015 17:52 (CET)

Kandidatura të sponsorizuara[redakto | redakto tekstin burimor]

Kandidatura për burokrat[redakto | redakto tekstin burimor]

Të nderuar editues ju lutem paraqisni kandidaturat tuaja. Në këtë votim komentet do t'i paraqesim menjëherë pas votës së dhënë dhe nuk është i lejuar replikimi i votës dhe komentit të një votuesi nga një editues/votues tjetër.

Kandidatura vetiake[redakto | redakto tekstin burimor]

Kandidatura të sponsorizuara[redakto | redakto tekstin burimor]

Heqje privilegjesh[redakto | redakto tekstin burimor]

Lista e administruesve[redakto | redakto tekstin burimor]

Administruesit e tanishëm[redakto | redakto tekstin burimor]

Administruesit aktivë[redakto | redakto tekstin burimor]

Lista e administruesve, sipas rënditjes alfabetike, që kanë së paku një redaktim në 3 muajt e fundit:

 1. Ammartivari (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje) (mori privilegjin më 6 mars 2015)
 2. Euriditi (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje) (mori privilegjin më 10 mars 2012)
 3. Liridon (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje) (mori privilegjin më 25 qershor 2009)
 4. Planeti (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje) (mori privilegjin më 26 nëntor 2008)
 5. Puntori (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje) (mori privilegjin më 4 shtator 2006)
 6. Sadsadas (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje) (mori privilegjin më 10 nëntor 2014)
 7. Tëfcí (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje) (mori privilegjin më 1 korrik 2011)
 8. Visi90 (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje) (mori privilegjin më 10 nëntor 2014)

Administruesit joaktivë[redakto | redakto tekstin burimor]

Lista e administruesve, sipas rënditjes alfabetike, që nuk kanë së paku një redaktim në 3 muajt e fundit:

 1. Armend (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje) (mori privilegjin më 14 tetor 2009, ndryshimi i fundit më 19 dhjetor 2014)
 2. Eagleal (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje) (mori privilegjin më 29 korrik 2007, ndryshimi i fundit më 7 maj 2014)
 3. Mikullovci11 (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje) (mori privilegjin më 14 korrik 2010, ndryshimi i fundit më 15 mars 2013)

Administruesit e mëparshëm[redakto | redakto tekstin burimor]

 1. Uni (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje) (Votimi)
 2. Aeternus (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje) (Dorëheqja)
 3. Mig (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje)
 4. Bet_0 (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje)
 5. Dori (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje)
 6. Dan (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje)
 7. Ko.S.ystem.OV@ (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje)
 8. Joni (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje)
 9. Cradel (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosje)


Lista e burokratëve[redakto | redakto tekstin burimor]

Burokratët e tanishëm[redakto | redakto tekstin burimor]

Burokratët aktivë[redakto | redakto tekstin burimor]

Lista e burokratëve, sipas rënditjes alfabetike, që kanë së paku një redaktim në 3 muajt e fundit:

 1. Euriditi (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosjeprivilegjeriemrime) (mori privilegjin më 27 tetor 2013)
 2. Puntori (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosjeprivilegjeriemrime) (mori privilegjin më 1 qershor 2008)

Burokratët joaktivë[redakto | redakto tekstin burimor]

Lista e burokratëve, sipas rënditjes alfabetike, që nuk kanë së paku një redaktim në 3 muajt e fundit:

 1. Eagleal (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosjeprivilegjeriemrime) (mori privilegjin më 11 qershor 2008, ndryshimi i fundit më 7 maj 2014)

Burokratët e mëparshëm[redakto | redakto tekstin burimor]

 1. Dori (diskutimetredaktimetbllokimembrojtjegrisjezhvendosjeprivilegjeriemrime)


Shikoni edhe[redakto | redakto tekstin burimor]