Lista e shkurtesave

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Kjo është lista e shkurtesave.


Treguesi i përmbajtjes Lart # 0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

A[redakto | redakto tekstin burimor]

  • ABS - Anti Blockier System
  • AKSH - Armata Kombëtare SHqiptare
  • AOL - America On line
  • ARD - Arbeitsgemeinschaft der Rundfunkanstalten Deutschlands
  • ASCII - American Standard Code for Information Interchange

B[redakto | redakto tekstin burimor]

  • BB - Banka Botërore
  • BBC - British Broadcasting Corporation
  • BE - Bashkimi Europian
  • BIOS - Basic Input/Output System
  • BMW - Bayerische Motoren Werke AG
  • BMX - Bicycle Moto Cross (X është për Cross [sqt. Kryq])
  • BPB - Bruto Prodhimi Botërorë
  • BRD - Bundesrepublik Deutschland

F[redakto | redakto tekstin burimor]

  • Fiat - Fabbrica Italiana Automobili Torino
  • FMN - Fondi Monetar Ndërkombëtar
  • FNSH - Forcat e Ndërhyrjes së SHpejtë
  • FRD - Fryma e Re Demokratike
  • FSHF - Federata SHqiptare e Futbollit

G[redakto | redakto tekstin burimor]

  • ger. - gjermanisht
  • gre. - greqisht

I[redakto | redakto tekstin burimor]

  • IATA - International Air Transport Association

K[redakto | redakto tekstin burimor]

  • KESH - Korporata Elektroenergjitike e SHqipërisë

L[redakto | redakto tekstin burimor]

LSI - Lëvizja Socialiste për Integrim

N[redakto | redakto tekstin burimor]

  • NATO - North Atlantic Tractact Organization

O[redakto | redakto tekstin burimor]

  • OBSH - Organizata Botërore e SHëndetësisë
  • OJF - Organizatë Jo Fitimprurëse
  • OKB - Organizata e Kombeve të Bashkuara
  • OPEC - Organization of the Petroleum Exporting Countries
  • OST - Operatori i Sistemit të Transmetimit

P[redakto | redakto tekstin burimor]

  • PBB - Prodhimi i Brendshëm Bruto
  • PDI - Partia për Drejtësi dhe Integrim
  • PDIU - Partia për Drejtësi Integrim dhe Unitet
  • PDSH - Partia Demokratike SHqiptare
  • PKSH - Partia Komuniste SHqiptare
  • PLL - Partia Lëvizja e Legalitetit
  • PPSH - Partia e Punës së SHqipërisë
  • PRSH - Partia Republikane SHqiptare
  • PSSH - Partia Socialiste SHqiptare

R[redakto | redakto tekstin burimor]

  • RENEA - REparti i Neutralizimit të Elementit të Armatosur
  • RTSH - Radio Televizioni SHqiptar

S[redakto | redakto tekstin burimor]

T[redakto | redakto tekstin burimor]

  • TAP - Trans Adriatic Pipeline
  • TIA - Tirana International Airport
  • TIA - Transparency International Albania
  • TVSH - TeleVizioni SHqiptar

U[redakto | redakto tekstin burimor]

  • UÇK - Ushtria Çlirimtare e Kosovës
  • UK - United Kingdom
  • USB - Universal Serial Bus

Z[redakto | redakto tekstin burimor]

  • zyr. - zyrtarisht