ALU

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Simboli skematik i njësisë aritmetiko logjike

informatikë, njësia aritmetike logjike (Arithmetic Logic Unit - ALU) është një qark dixhital që kryen operacione aritmetike dhe logjike.