Abstraktja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Abstarktja)
Jump to navigation Jump to search

Abstraktjaletërsi është një substantiv i cili lidhet për një mendim, një ide, një ndjenë ose diçka tjetër të cilën materialisht nuk mund ta përthekojmë. Shembuj për abstrakten janë "drejtësia", "dashuria", "fantazia", "ëndrra" si dhe të tjera që e kundërshtojnë konkreten (konkretum).