Cigare "Partizani"

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Kutia me cigare Partizani.jpg

Cigare "Partizani" cigare të prodhimit shqiptar, të shitura në tregun e Shqipërisë nga viti 1946 deri në fundin e viteve 1990.

Pershkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ato ishin të futura në kuti me 20 cigare, shiteshin 1.8 lek. Ishin cigaret që preferoheshin më tepër prej konsumatorëve shqiptarë. Konsideroheshin si cigaret më të mira dhe më ekonomike. Ishin të prodhimit të Durrësit, të Gjirokastrës, të Tiranës dhe të Shkodrës, kish konsumatorë që ndiqnin ose prodhimin e njërit qytet ose të tjetrit, duke menduar se shijet kishin lidhje me këtë gjë dhe se ndryshonin. Gjithashtu prej shijeve të konsumatorëve ndaheshin nga një shënjë në letrën e duhanit në, me vijë apo pa vijë. Paketmi ishte në kuti kartoni me letër të recikluar.Gjithashtu për një perjudë të shkurtër është prodhuar dhe cigare partizani me filtër që kushtonte 2.8 lek