Civilizimi i Majëve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mayamap.png
El Castillo, Chichén Itzá.jpg

Civilizimi Majëve është civilizim i lashtë në Amerikën e Mesme. I njohur me monumente arkitektorale si dhe në matematikë dhe astronomi. Shumë nga të arriturat janë të periudhës së artë të tyre. Nga viti 250. deri 900. Në kohën e kulminacionit ka qenë një ndër civilizimet më të dendura dhe në aspektin kulturorë ka qenë shoqëria më dinamike në botë. Hapësira e civilizimit të Majëve është shtrirë në pjesën veriore të Amerikës Qendrore dhe ka përfshi Guatemalen e sotme , Belizenë, Hondurasin perëndimorë, Salvadorin si dhe Meksikën Jugore dhe Gadishullin Jukatan.