Jump to content

Efikasiteti ekonomik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Eficenca (ang.: Efficiency) term i përdorur në shkencat ekomomike me kuptim të ngjashëm me produktivitetin.

Në qarqet edukative dhe treningut të administratës përkufizohet edhe si: lidhjen ndërmjet rezultatit, në kuptimin e mallrave, shërbimeve ose prodhimeve të tjera (rezultateve) dhe burimeve të përdorura për t’i prodhuar ato[1].

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Kontrolli dhe Auditimi i brendshëm Arkivuar 9 maj 2007 tek Wayback Machine Gjon Ndreja, ITAP-Shqipëri dok. në internet, prill 2007