Jump to content

Lumi i Fanit

Coordinates: 41°25′20″N 19°27′41″E / 41.4221°N 19.4613°E / 41.4221; 19.4613
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Fani (lumë))
Lumi Fan në qytetin e Rubikut

41°25′20″N 19°27′41″E / 41.4221°N 19.4613°E / 41.4221; 19.4613 Fani apo edhe Fandi është lum në Shqipëri dhe përbëhet nga Fani i Madh që buron nga Qafe e Malit në Fushë Arrëz dhe Fani i Vogël që buron nga Thirra. Ka një ujëmbledhëse prej 1075 m² dhe lartësi mesatre 674. Një digë e madhe dhe një më e vogël janë ndërtuar mbi Fanin e Madh dhe Fanin e Vogël.