Hebrenjtë sefardikë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Hebrenjtë kanë jetuar në Spanjë që nga koha e Romës së Lashtë. Sefardik vjen nga fjala hebraike Sefard, që do të thotë, Spanjë. Në fillim kjo fjalë përdorej për t’iu referuar pasardhësve të hebrenjve të Spanjës.

Ata sot janë të shpërndarë nëpër të gjithë botën, në Izrael, Turqi, SHBA, në Amerikën Latine, Greqi, Bullgari, Francë e Britani e Madhe, mes të tjerash "Hebrenjtë sefardikë" tashmë është një term me kuptim më të gjerë dhe përdoret për të identifikuar hebrenjtë nga Orienti, Azia apo Afrika.