Jump to content

Karta e kreditit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Karta e Kreditit)

Karta e Kreditit është një mjet pagese i formuar nga një kartë plastike me një dispozitiv njohje të të dhënave të mbajtësit dhe të bankës ose të institutit financiar që e ka lëshuar atë.Përdorimi Kartës së kredit ka sjellë nje mënyrë më te thjeshtë për të bërë biznes, për te blerë dhe shitur. Të blesh me kartën e kreditit është procedura me e thjeshtë. Mjafton të kesh këtë kartë plastike dhe brenda saj është një çip, i cili mban të dhënat në lidhje me llogarinë tuaj bankare. Të gjitha bankat në vendin tonë, aplikojnë këtë mënyrë dhe duket se po gjen gjithnjë e më tepër përdorim në përditshmërinë e kujtdo.Shiriti ne kartat e kreditit eshte prej lende plastike,qe permban copa te vogla natyrale ose magnetitet permbajne oksid hekuri.