Kosova (shkolle)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shkolla Kosova ka qenë një shkolle fillore dhe ushtrimore pranë rrugës se Elbasanit në qytetin e Tiranës. Ne këtë shkollë i kanë nisur shkrimin e këndimin shumë kuadro të shquara të Shqipërisë. Kjo shkollë u rindërtua komplet dhe u zjerua nga nje ndertësë perdhese në një ndërtesë trekatëshe në vitin 2019.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shkolla është ngritur më 1940 nga Ministria e Arsimit.

Rrenimin e beri KKKPT-ja më 2001, për "t'ia kthyer pronarit" dhe më 2007 u pezullua si vendim i paligjshëm nga AKKP-ja, Ministria e Drejtësisë. Në vend që të restaurohej e kanë rrafshuar.

Mësuesit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Aferdita Avdiko
 • Katerinsa Gjikoka
 • Eleonora Konomi
 • Fitreti
 • Shpresa Cukalli
 • Nezi Qoku
 • Hava Shehu
 • Marjeta Alcani
 • Meriban Dajçi
 • Minerva(Mimika)...
 • Zhaneta Lazri(Pisha)
 • Valentina Spaho
 • . Antoneta Koci (nje nga drejtoreshat e para)

Projekte[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Duhen mbledhur foto të ambienteve dhe t'i dërgohen Ministrisë ta ringrejë sipas origjinalit.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]