Kundërreforma

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Kundërreformë quhet tërësia e masave që mori kisha katolike në shek. XVI kundër Reformës. Katolicizmi u rivendos në Gjermaninë Jugore, në Poloni, në Austri etj. Kundërreforma likuidoi protestantizminSpanjë dhe në Itali. Rol të rëndësishëm në përkrahjen e kundërreformës luajti Urdhëri Jezuit.