Lista e BNRN-së e specieve të rrezikuara

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Lista e BNRN-së e specieve të rrezikuara (e njohur edhe si Lista e kuqe e BNRN-së), e themeluar në vitin 1964, është renditja më e hollësishme në botë e gjendjes së ruajtjes së specieve biologjike. Bashkësia Ndërkombëtare për Ruajtjen e Natyrës (BNRN) është autoriteti kryesor në botë për çështjen e gjendjes së ruajtjes së specieve. Shtete dhe organizata të ndryshme nxjerrin një sërë listash të kuqe rajonale të cilat çmojnë rrezikimin e zhdukjes së specieve përbrenda një njësie administrative të caktuar.