Lumi Osum

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Osumi është degë kryesore e Semanit (pasqyrat 4-9 dhe 4-10). Ai është 161 km i gjatë, sipërfaqja ujëmbledhëse është 2.150 km2, lartësia mesatare 828 m, prurja mesatare shumëvjeçare 32,5 m3/s dhe rrjedhje të pakta prej 17,5 l/s/km2. Uji ka mineralizim mesatar prej 345 mg/l[1].

Osumi kalon në zemër të qytetit të Beratit. Në fund të rrjedhës së tij bashkohet me lumin Devoll ku bashkë krijojnë lumin Seman.

Burimi i të dhënave[redakto | redakto tekstin burimor]

Referenca[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ (KMM/CEP, 1995-1996 ; AKM/NEA, 1997-1998).