Lumi Neckar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Neckar)
Jump to navigation Jump to search

Neckar është një lumë me gjatësi prej 367 km si dhe pranë (degë ?)i lumit RheinGjermani dhe pjesa më e madhe e lumit kalon nëpër Landin e Baden-Württemberg dhe pjesa tjetër kalon nëpër Landin Hessen. Dhe pos degët lumenj Aare, Mosel dhe Main, Neckar është dega e katërt e Rhein-ës.


vendburimi i lumit Necker
NeckarVerlauf.jpg