Jump to content

Kuvendi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Parlamenti)

Kuvendi i parë në historinë botërore u thirr në Angli në vitin 1265, si organ i përfaqësisë së shtresave.

Kuvendi në një shtet demokratik është organi më i lartë përfaësues dhe legjislativ. Ai përfaqëson sovranitetin e popullit dhe vetëm ai është i autorizuar ta shprehë vullnetin e popullit nëpërmjet kushtetutës dhe ligjeve.

Kuvendi mund të ketë strukturë njëdhomëshe ose dydhomëshe.