Jump to content

Sipërmarrësi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Person biznesi)
Kryetari i CNOOC Group Wang Yilin (majtas) duke shtrënguar duart me shefin ekzekutiv të BG Group Chris Finlayson në 2013.

Një person biznesi (anglisht: Businessperson) është një individ që ka themeluar ose zotëron aksione në një kompanisektorit privat (duke përfshirë si një investitor engjëll). Një biznesmen ndërmerr aktivitete (komerciale ose industriale) me qëllim të gjenerimit të fluksit të parave, shitjeve dhe të ardhurave duke përdorur një kombinim të kapitalit njerëzor, financiar, intelektual dhe fizik me synimin për të nxitur zhvillimin dhe rritjen ekonomike.