Jump to content

Politika e jashtme

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Politika e Jashtme)

Politika e Jashtme përfshin ose nënkupton nje mori qëllimesh,se si nje shtet i vecantë do bashkëveproj me shtetet e tjera të botës dhe në një masë të vogël edhe me aktorët jo qeveritar. Politika e Jashtme përfshin fusha të ndryshme veprimi në aktivitetin e saj si psh. Politikën e Sigurisë, Politikën e Jashtme Ekonomike, si dhe Politikën e Jashtme Kulturore.

Ndikime në Politikën e Jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Politika e Jashtme e një shteti ndikohet nga një numër i madhë faktoresh. Vendimtar janë vecanërisht Pozita gjeografike, Popullsia, Fuqia gjegjësisht zhvillimi teknik,ushtarak dhe ekonomik i atij vendit,si dhe Niveli i shkollimit të popullsisë se tij.

Karakteri i Politikës së Jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Citate për Politikën e Jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Kombet e mëdha nuk janë bërë për nga mbrënda , por për nga jashtë, vetëm një Politikë mjeshtërore e Jashtme, një politikë e veprimeve domethënëse, mundëson një Politikë të brëndëshme frytdhënëse, që në fund të fundit vetëm nje marsh i thëlle i parëndesishëm është. - José Ortega y Gasset (Ndërtimi dhe Shpërbërja e Spanjes, 1921)
  • Midis Shteteve nuk ka Miqësi, por vetëm Interesa.- Charles de Gaulle

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]