Sem (Bir i Nuhit)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Sem ( hebraisht : שם, Semi ose Sêm ; arabisht : سام, Sām ; që do të thotë " emër, famë, prosperitet ") është një karakter i Testamentit te vjeter. Ai është bir i Nuhit dhe vëllai i Kamit dhe Jafetit.

Paraqitja[redakto | redakto tekstin burimor]

Dhjetë breza e ndajne Semin nga paraardhësi i tij Seti, biri i Ademit. Bijtë e tij janë Elami, Ashuri, Arpakshadi, Ludi dhe Arami. Ai jetoi 600 vjet. Ai është paraardhësi i Eberit, i cili është paraardhësi i Ibrahimit.