Jump to content

Sabaku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Shabac)
Ndërtesa Triumf, Shabac

Sabaku ose Shabaci (sërbisht cirilik: Шабац Šabac) është një qytet dhe qendër administrative e rrethit MaçvaSerbinë perëndimore.

Qendra tradicionale e rajonit pjellor të Maçvës, Šabac ndodhet në bregun e djathtë të lumit Sava. Sipas regjistrimit të vitit 2011, qyteti ka një popullsi prej 53.919 banorësh, ndërsa zona administrative e tij përbëhet nga 118.347 banorë.