Skeda:Cartesian coordinate system handedness.svg

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Dokument origjinal(skedë SVG, fillimisht 400 × 245 pixel, madhësia e skedës: 13 KB)

Commons-logo.svg Kjo skedë është prej Wikimedia Commons dhe mund të përdoret nga projekte të tjera. Përshkrimi në këtë skedë në këtë faqe nuk është treguar më poshtë. Shko tek faqja përshkruese në Commons Shko tek faqja përshkruese në Commons

Përmbledhje

Handedness cartesian coordinate system in 3D.

Licencimi:

Unë, krijuesi i kësaj pune, e publikoj këtu në bazë të licensës në vijim:
GNU head Ju jepet leja për ta kopjuar, shpërndarë dhe/ose ndryshuar këtë dokument sipas kushteve të Licencës GNU për Dokumentim të Lirë, versioni 1.2 ose çdo version të mëpasshëm të publikuar nga Fondacioni Free Software; pa Seksione të Pandryshueshme, pa Tekste Kapakësh të Përparmë, dhe pa Tekste Kapakësh të Pasmë, të dhëna. Një kopje e kësaj license është përfshirë në seksionin e titulluar GNU Free Documentation License.
w:sq:Creative Commons
atributim ndarë njësoj
Kjo skedë është dhënë për përdorim sipas licensës Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.
Ju jeni i/e lirë:
 • ta shpërndani – ta kopjoni, rishpërndani dhe përcillni punën
 • to remix – të përshtatni punën
Sipas kushteve të mëposhtme:
 • atributim – Ju duhet të atribuoni punën në mënyrën e përcaktuar nga autori ose licensëdhënësit (por jo në çdo mënyrë që sugjeron që ata të miratojnë ju ose përdorimin tuaj të punës)
 • ndarë njësoj – Nëse ndryshoni, transformoni ose ndërtoni mbi këtë punë, ju mund të rishpërndani punën që rezulton vetëm nën të njëjtën licensë ose nën një licensë të ngjashme me të.
Kjo etiketë licencimi u shtua te kjo skedë si pjesë e përditësimit të lincecimit. GDFL.

Based on en:Image:Coordinate_system_handedness.PNG, which was donated to Wikipedia under GFDL by en:User:Tarquin

Source

Created by Gustavb using PSTricks.

Cartesian_coordinate_system_handedness.tex (PSTricks source)

\input pst-eps
\input pst-plot
\input pst-node
\TeXtoEPS

\psset{linecolor=black,linewidth=1pt,arrowsize=8pt}
\psset{unit=0.29cm}
\pspicture*(-4,-7)(29,13)

% left-handed
\psline{->}(0,0)(0,11)  % z
\psline{->}(0,0)(10,4)  % x
\psline{->}(0,0)(10,-5) % y

\uput{8pt}[-20](0,11){\psscalebox{1.8}{\it z}}
\uput{10pt}[145](10,4){\psscalebox{1.8}{\it x}}
\uput{8pt}[90](10,-5){\psscalebox{1.8}{\it y}}

\newrgbcolor{darkred}{.8 .2 .2}
\psscalebox{1 .5}{
 \psarc[linecolor=darkred, arrowsize=6pt]{<-}(0,11){3}{220}{60}
}

% right-handed
\psline{->}(15,0)(15,11) % z
\psline{->}(15,0)(25,4)  % y
\psline{->}(15,0)(25,-5) % x

\uput{8pt}[-20](15,11){\psscalebox{1.8}{\it z}}
\uput{10pt}[145](25,4){\psscalebox{1.8}{\it y}}
\uput{8pt}[90](25,-5){\psscalebox{1.8}{\it x}}

\newrgbcolor{darkred}{.8 .2 .2}
\psscalebox{1 .5}{
 \psarc[linecolor=darkred, arrowsize=6pt]{->}(15,11){3}{220}{60}
}

\endpspicture

\endTeXtoEPS
\nopagenumbers
\end

Instructions

 1. Create EPS
  $ tex Cartesian_coordinate_system_handedness.tex && dvips -E Cartesian_coordinate_system_handedness.dvi
 2. Outline fonts
  $ eps2eps -dNOCACHE Cartesian_coordinate_system_handedness.ps Cartesian_coordinate_system_handedness2.eps
 3. Fix bounding box
  $ ps2epsi Cartesian_coordinate_system_handedness2.eps Cartesian_coordinate_system_handedness.eps
 4. Convert to Sketch
  $ pstoedit -f sk Cartesian_coordinate_system_handedness.eps Cartesian_coordinate_system_handedness.sk
 5. Convert to SVG
  $ skconvert Cartesian_coordinate_system_handedness.sk Cartesian_coordinate_system_handedness.svg
 6. Fix Cartesian_coordinate_system_handedness.svg with Inkscape

Historiku skedës

Shtypni mbi një datë/kohë për ta parë skedën siç ishte atëherë.

Data/KohaThumbnailPërmasatPërdoruesiKoment
e tanishme20 mars 2006 00:38Thumbnail për versionin duke filluar nga 20 mars 2006 00:38400 × 245 (13 KB)Gustavbstroke fix
12 mars 2006 05:46Thumbnail për versionin duke filluar nga 12 mars 2006 05:46400 × 245 (12 KB)Gustavb== Summary == Handedness cartesian coordinate system in 3D. == Licensing == {{GFDL-self}} == Source == Created by Gustavb using en:PSTricks. === Cartesian_coordinate_system_handedness.tex (PSTricks source) === <pre> \input pst-

Këto faqe lidhen tek kjo skedë:

Përdorimi global i skedës

Wiki-t e tjerë në vijim e përdorin këtë skedë:

Metadata