Ndryshimi mes inspektimeve të "Prodhimi i Brendshëm Bruto"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: Prodhimi i Brendshëm Bruto (PBB) është një term ekonomik që i referohet të gjitha të mirave dhe shërbimeve përfundimtare që prodhohen nga ekonomia e një vendi për një periudh...)
 
Prodhimi i Brendshëm Bruto (PBB) është një term ekonomik që i referohet të gjitha të mirave dhe shërbimeve përfundimtare që prodhohen nga ekonomia e një vendi për një periudhë 1-vjeçare. Termi "të mirave dhe shërbimeve përfundimtare" nënkupton që vlera e të mirave dhe shërbimeve të ndërmjetme nuk llogaritet me qëllim që të shmanget llogaritje dy herë. P.SH>., nqs ekonomia prodhom xhama dhe më pas ato vendosen në një makinë, ne PBB do të përfshihej vetëm vlera përfundimtare e makinës, dhe jo vlera e xhamit.
Anonymous user

Menyja e navigimit