Jump to content

Tregimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Tregime)

Tregimi është vepër e vogël letrare në prozë, në të cilën përshkruhet zakonisht në një vijë me rëndësi nga jeta e një heroi a personazhi, pa dhënë në mënyrë të hollësishme se ç'ka ndodhur më përpara a më pas. Tregimi sipas gjatësis së tijë mund të jet i gjatë ose i shkurtër. Ai eshte realist dhe tregon dicka te cilen i ka ndodhur dikujt por qe edhe mund ti ndodhe dikujt tjeter. Nuk ka tregime me kafshe qe flasin si ne fabula . P.sh. Joni do te shkonte me pushime ne bregdet. Por mami nuk e lejoj ta merrte qenin etj. Tregimi gjithashtu duhet të jetë gjithëmon në vetën e tretë.