Jump to content

Trieshi (fis)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Triesh)

Trieshi është një nga shtatë fiset e Maliësisë së Madhe. Sot, rreth 400 pasardhës të fisit jetojnë në një nënrajon fisnor të vogël por aktiv. Trieshi, njëlloj si dhe Hoti, rrjedhin nga një paraardhës i vetëm i quajtur Keq Preka.

Popullsia në ditët tona[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Delaj - 65
 • Budza (Budzë) - 37
 • Stjepoja - 59
 • Muzheçku - 15
 • Bënkaj - 7
 • Nikmaraši - 13
 • Rudina - 30
 • Poprat - 72

Mbiemra të Trieshasve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Arapaj
 • Cacaj
 • Dedivanaj
 • Dukaj
 • Gashaj
 • Gjeloshaj
 • Gjekaj
 • Gjokaj (Muzheçk)
 • Gjolaj
 • Gjonlekaj
 • Gjonaj
 • Gjuravçaj
 • Gjurashaj (Nik Marash)
 • Hasanaj
 • Lekaj
 • Lekoçaj
 • Lucaj (Bajraktart)
 • Lucaj (Delaj)
 • Margilaj
 • Memçaj
 • Micakaj (Poprat)
 • Nikollaj (Muzheçk)
 • Nikprelaj
 • Palushaj
 • Prënkoçaj
 • Ujkaj
 • Vataj

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]