Jump to content

Këngëtari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Vokal)
Këngëtari

Këngëtari (apo vokalisti) është një person i cili intepreton vargjet (e shkruara) duke i përcjelluar ato me tinguj të këndëshëm apo të dëshiruar për veshin e njeriut dhe zakonisht atë e bëjnë para publikut nën përcjelljen e instrumenteve muzikore.