Wikipedia:Botët/Kërkesë për miratim

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Politika e Robotëve · Kërkesë për miratim (Bot requests) · Grupi i miratimit i Robotëve (GIMR)
Crystal Clear action run.png
Kuvendi operatorëve së botëve · Gjëndja dhe lista e Robotëve · Vegla GIMR për Admin
Shkurtesat [+]
WP:B/KPM
WP:KPMR
WP:B/RFA


Ndihmë e shpejtë
Duke krijuar një llogari për robotin dhe një faqe diskutimi duke nënshkruar informacionet në të.
Jeni të lutur të përmbushni këto deklarat:
 1. Për të krijuar llogarinë e robotit shtypni këtu.
 2. Përshkruani synimet e bot-it, gjuhën që përdor, çfarë programi përdor (pywikipedia framework, etj).
 3. Përshkruani në qoftë se ndryshimet shoqërohen nga mirëmbajtësi apo automatikisht
 4. Koha, në qoftë se, ne duhet të presim që të jetë gati.
 5. Të identifikoni mirëmbajtësin
 6. Shtoni në faqen e robotit {{Bot|Emri i mirëmbajtësit}} në krye të faqes
Shtoni robotin në listë.
Zëvëndëso EmriBot me emrin e robotit tuaj në kutinë e mëposhtme

dhe shtypni butonin. Në qoftë se kërkesa është për të zgjeruar detyrat e tij, shtoni në këtë mënyrë (p.sh. Wikipedia:Botët/Kërkesë për miratim/EmriBot 2).

 1. Përgjigju pyetjeve në faqen e sapokrijuar dhe ruaje.
 2. Redakto këtë faqe, dhe shto pas të tjerave {{Wikipedia:Botët/Kërkesë për miratim/EmriBot}}


Administrata


Instructions in English
Open an account for the bot and create its user and discussion page with some information about it.
Please provide the following information:
 1. Open an account here.
 2. Describe the reasons for the bot, its language, what infrastructure it uses (pywikipedia framework, etc).
 3. Describe if it operates unattended or through the operator
 4. Time when it will be operational
 5. Identify the operator
 6. Add in its user page the following {{Bot|Name of operator}}
Adding the request
Replace BotName with the name of your bot in the box below. If making a request to amend an existing bot list it as "Wikipedia:Botët/Kërkesë për miratim/BotName 2".
 1. Fill in the answers to the questions in the new page.
 2. Edit this page and add the following for your request {{Wikipedia:Botët/Kërkesë për miratim/BotName}}


Bot (Kërkesa miratimi) - Bot (Request for approval)[redakto | redakto tekstin burimor]

Makecat-bot[redakto | redakto tekstin burimor]

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot


Operator: Makecat

Automatik apo i shoqëruar: Automatik

Gjuhë programimi: Python

Përmbledhja e përdorimit Interwiki

Periudha e redaktimit (p.sh. gjithnjë, përditë, njëherë,...): Always

Ritmi i redaktimeve: less than 50 per day

Ka titullin? (Po/Jo): No, but it's a global bot and has flag on many projects.

Hollësitë e përdorimit: Standard interwiki.py of pywikipedia.

Diskutimi[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Please make about 30 edits so we can see how the bot runs. Thanks.   eagleal 

Votimi[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Symbol keep vote.svgSymbol support vote.svg U pranua me shpejtësi (Speedily Approved). --  eagleal  27 shkurt 2013 22:23 (CET)

MahdiBot[redakto | redakto tekstin burimor]

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot


Operator: Mahdiz

Automatik apo i shoqëruar:Automatik

Gjuhë programimi:Python

Përmbledhja e përdorimitinterwiki

Periudha e redaktimit (p.sh. gjithnjë, përditë, njëherë,...): weekly

Ritmi i redaktimeve:

Ka titullin? (Po/Jo): yes see here

Hollësitë e përdorimit:add and edits interwikilinks

Diskutimi[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Please make about 30 edits so we can see how the bot runs. Thanks.   eagleal 

im done 69 trail edits/ thanks a lot--Mahdiz (diskutimet) 13 qershor 2012 21:08 (CEST)

Done. --Mav (diskutimet) 27 qershor 2012 02:54 (CEST)

Votimi[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Yes check.svgY Done: Approved externally. --  eagleal  5 shtator 2012 20:58 (CEST)

AvicBot[redakto | redakto tekstin burimor]

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot


Operator: Avicennasis

Automatik apo i shoqëruar: Automatik

Gjuhë programimi:Python/Pywikipedia

Përmbledhja e përdorimit Interwiki/fix double-redirects

Periudha e redaktimit (p.sh. gjithnjë, përditë, njëherë,...):Always

Ritmi i redaktimeve: 6/minute

Ka titullin? (Po/Jo):

Hollësitë e përdorimit: Maintain Interwiki links and fixing double-redirects.

Diskutimi[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Please make about 30 edits so we can see how the bot runs. Thanks.   eagleal 

Votimi[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Symbol keep vote.svgSymbol support vote.svg U pranua me shpejtësi (Speedily Approved). --  eagleal  5 shtator 2012 20:59 (CEST)

JackieBot[redakto | redakto tekstin burimor]

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot


Operator: ru:Jackie

Automatik apo i shoqëruar: a both

Gjuhë programimi: pywikipedia engine / Python

Përmbledhja e përdorimit interwiki on the main and category namespaces, commonscat links on the categories, autoreplacements wrong links (by such list or dead links of moved sites in the sources).

Periudha e redaktimit (p.sh. gjithnjë, përditë, njëherë,...): manual start for the each work.

Ritmi i redaktimeve: not regular rate, see latest contribution for example.

Ka titullin? (Po/Jo): Yes, global bot and many bot flags. (Please, see SUL, for full list).

Hollësitë e përdorimit: interwiki on the main and category namespaces, autoreplacements, commonscat links on the category namespace. -- Jackie (diskutimet) 20 qershor 2012 14:35 (CEST)

Diskutimi[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Please make about 30 edits so we can see how the bot runs. Thanks.   eagleal 
  Interwiki already done, and about 10-15 autoreplacements by list in progress. -- Jackie (diskutimet) 20 qershor 2012 14:35 (CEST)

Votimi[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Symbol keep vote.svgSymbol support vote.svg U pranua me shpejtësi (Speedily Approved). --  eagleal  5 shtator 2012 21:01 (CEST)

Roboti Tung[redakto | redakto tekstin burimor]

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot


Operator: Euriditi

Automatik apo i shoqëruar: i shoqëruar (manual)

Gjuhë programimi: pywikipedia

Përmbledhja e përdorimit vendos stampën {{tung}} në faqen e diskutimit të përdoruesve të rinj.

Periudha e redaktimit (p.sh. gjithnjë, përditë, njëherë,...): përditë.

Ritmi i redaktimeve: varet nga numri i përdoruesve të rinj.

Ka titullin? (Po/Jo): Jo

Hollësitë e përdorimit: përdorim manual për të mirëseardhur përdoruesit e rinj. --  Euriditi  5 shtator 2012 21:04 (CEST)

Diskutimi[redakto | redakto tekstin burimor]

Votimi[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Symbol keep vote.svgSymbol support vote.svg U pranua me shpejtësi (Speedily Approved). --  eagleal  6 shtator 2012 00:21 (CEST)
 • Symbol keep vote.svgSymbol support vote.svg U pranua me shpejtësi (Speedily Approved).;Planeti (diskutimet) 6 shtator 2012 06:39 (CEST)
Votimi ishte mbyllur pasi e kisha miratuar kerkesen. --  eagleal  20 shtator 2012 23:32 (CEST)

Shtimi i funksioneve të robotiti[redakto | redakto tekstin burimor]

Duke parë se pywikipedia framework ka një shumëllojshmëri funksionesh do të doja që robotit Tung, përveç funksionit të mirëseardhjes (per te cilin është aprovuar) ti shtohen edhe disa funksione të tjera shumë të vlefshme të cilat pak a shumë janë testuar në Wikipedia. Funksionet për të cilat kërkoj lejen tuaj janë:

 • cosmetic_changes.py - shton ose heq hapësirat bosh. Formaton strukturën e brendshme të artikullit. Është provuar tek pjesa më e madhe e artikujve që fillojnë me shkronjën A.
 • replace.py - zëvendëson tekstin. P.sh. është testuar zëvendësimi i {{pp}} me {{për përmirësim}}, Shqiperi me Shqipëri etj.
 • lonelypages.py - shton stampën {{Faqe e palidhur}} tek të gjithë artikujt e palidhur prej artikujve të tjerë. Është provuar në 2600+ artikuj.
 • interwiki.py - shton, heq, korigjon ndërlidhje wiki.

Këto janë funksionet kryesore për të cilat do të doja të kërkoja lejen tuaj para se ti ripërdorja. -- Euriditi  13 shtator 2012 11:36 (CEST)

Diskutimi[redakto | redakto tekstin burimor]

cosmetic_changes.py dhe replace.py jane testuar besoj mjaft mire te wiki angleze deri te latin-1, por sbesoj te sqwiki. Ngajo qe ka kaluar shume kohe nga versioni qe une perdorja per EagleBot, ke pasur mundesi te shikosh si interagone me i18n pywiki (eg. suporton unicode, etc)?

 1. E ke testuar menjan si reagon keto script me i18n dhe codifikime te tjera (utf-8)?
 2. Terminali qe ti i kalon input scriptit, ka support per utf8/unicode (kodifikimi qe besoj supporton pywiki)?
 3. Si behen modifikimet, çfare rate kane (eg. 10 faqe/sekond)?

Besoj se ti ke kaluar mjaft kohe te Botwiki, per pywiki doc: ka akoma perdoreus aktiv? --  eagleal  20 shtator 2012 23:44 (CEST)

Votimi[redakto | redakto tekstin burimor]
 • Symbol support vote.svg PËR --Λeternus 13 shtator 2012 12:37 (CEST)

Addbot[redakto | redakto tekstin burimor]

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot


Operator: Addshore

Automatik apo i shoqëruar:Automatik Gjuhë programimi:PHP own code

Përmbledhja e përdorimitRemoving interwiki links from pages that already have there links on wikidata,will only run after wikidata rolls out onto this project language.

Periudha e redaktimit (p.sh. gjithnjë, përditë, njëherë,...):Always (until all IW are gone and on wikidata)

Ritmi i redaktimeve:

Ka titullin? (Po/Jo): Yes: en, he, it, hu, no, nl, sl, is, frr, sv, bn, ca, da ,sr

Hollësitë e përdorimit:Removing interwiki links from pages that already have there links on wikidata,will only run after wikidata rolls out onto this project language. Bot already has 600,000 edits on the above wikis with no errors. Addshore (diskutimet) 1 mars 2013 21:25 (CET)

Diskutimi[redakto | redakto tekstin burimor]

The sul you kinked to is for a user called w:sq:User:SantoshBot. While you here applied with addbot. --  eagleal  1 mars 2013 23:41 (CET)

Sorry I seem to have copied and pasted that link without correcting the name which I have now done! Addshore (diskutimet) 2 mars 2013 00:38 (CET)

Votimi[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Symbol keep vote.svgSymbol support vote.svg U pranua me shpejtësi (Speedily Approved). --  eagleal  25 mars 2013 22:38 (CET)
Cheers, bot will start running soon! Addshore (diskutimet) 26 mars 2013 14:47 (CET)


Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]