Zyra Federative e Hetimit Amerikan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Vula zyrtare e FBI

FBI - Federal Bureau of Investigation (shqiptohet EfBiAj dhe do të thotë "Zyra Federative e Hetimit") është një federatë hetuese për krimet dhe agjensi zbulimi e cila është arma parësore hetimore e [Department of Justice (DOJ)] Ministrisë së Drejtësisë së Shteteve të Bashkuara Amerikane. Titulli 28, Kodi i Shteteve të Bashkuara (U.S. Code), Seksioni 533, i cili autorizon Ministrin e Drejtësisë të "përcaktojë zyrtarët të zbulojnë... krime kundër Shteteve të Bashkuara", dhe statute të tjera federative i japin FBI plotfuqinë dhe përgjegjësinë të hetojë krime të veçanta. Tani, FBI ka të drejtën ligjore të hetimit mbi ligjshkeljen e më shumë se 200 llojeve (kategorive) të krimeve federative dhe kështu ka autorizimin më të gjërë hetimor se çdo agjensi ligjzbatuese federative. Lista e FBI Ten Most Wanted Fugitives (Dhjetë më të Kërkuarit në Arrati) është përdorur që nga viti 1949 për të njoftuar opinionin publik për të kërkuarit e arratisur.

Detyra[redakto | redakto tekstin burimor]

Detyra e tanishme e FBI[redakto | redakto tekstin burimor]

Historia e FBI[redakto | redakto tekstin burimor]

Portreti i FBI në media[redakto | redakto tekstin burimor]

Personeli[redakto | redakto tekstin burimor]

Kundërvënie së fundmi[redakto | redakto tekstin burimor]

Drejtorët e BOI dhe FBI[redakto | redakto tekstin burimor]

Drejtorët e Bureau Of Investigation (BOI) (1908–35)[redakto | redakto tekstin burimor]

Drejtorët e Federal Bureau of Investigation (FBI) (1936–tani)[redakto | redakto tekstin burimor]

Botime të FBI[redakto | redakto tekstin burimor]

Fakte të tjera[redakto | redakto tekstin burimor]

Lexime të mëtejshme[redakto | redakto tekstin burimor]

Librat[redakto | redakto tekstin burimor]

Faqe të internetit[redakto | redakto tekstin burimor]

Burime[redakto | redakto tekstin burimor]

y

Titull shembull[redakto | redakto tekstin burimor]

Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]