Lista e qyteteve në Kanada

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Tabela e mëposhtme liston 100 qytet me numrin më të lartë të popullsisë në Kanada të shoqëruara me të dhënat nga 3 regjistrimet e fundit të pupollsisë.

Lista[redakto | redakto tekstin burimor]

Rendi Qyteti Popullsia 2006 deri 1996 (%)
2006 2001 1996
1 Toronto (ON) 2.503.281 2.481.494 2.385.421 4.9
2 Montréal (QC) 1.620.693 1.583.590 1.547.030 4.7
3 Calgary (AB) 988.193 879.003 768.082 28.7
4 Ottawa (ON) 812.129 774.072 721.136 12.6
5 Edmonton (AB) 730.372 666.104 616.306 18.5
6 Mississauga (ON) 668.549 612.000 544.382 22.8
7 Winnipeg (MB) 633.451 619.544 618.477 2.4
8 Vancouver (BC) 578.041 545.671 514.008 12.5
9 Hamilton (ON) 504.559 490.268 467.799 7.9
10 Kebek (QC) 491.142 476.330 467.728 5.0
11 Brampton (ON) 433.806 325.428 268.251 61.7
12 Surrey (BC) 394.976 347.820 304.477 29.7
13 Halifax (NS) 372.679 359.111 342.851 8.7
14 Laval (QC) 368.709 343.005 330.393 11.6
15 London (ON) 352.395 336.539 325.669 8.2
16 Markham (ON) 261.573 208.615 173.383 50.9
17 Gatineau (QC) 242.124 226.696 217.591 11.2
18 Vaughan (ON) 238.866 182.022 132.549 80.2
19 Longueuil (QC) 229.330 225.761 225.722 1.6
20 Windsor (ON) 216.473 209.218 197.694 9.5
21 Kitchener (ON) 204.668 190.399 178.420 14.7
22 Burnaby (BC) 202.799 193.954 179.209 13.2
23 Saskatoon (SK) 202.340 196.861 193.653 4.5
24 Regina (SK) 179.246 178.225 180.404 -0.6
25 Richmond (BC) 174.461 164.345 148.867 17.2
26 Oakville (ON) 165.613 144.738 128.405 29.0
27 Burlington (ON) 164.415 150.836 136.976 20.0
28 Richmond Hill (ON) 162.704 132.030 101.725 60.0
29 Greater Sudbury (ON) 157.857 155.219 165.336 -4.5
30 Sherbrooke (QC) 147.427 138.785 136.883 7.7
31 Saguenay (QC) 143.692 147.133 152.811 -6.0
32 Oshawa (ON) 141.590 139.051 134.464 5.3
33 St. Catharines (ON) 131.989 129.170 130.926 0.8
34 Lévis (QC) 130.006 121.999 103.750 25.3
35 Barrie (ON) 128.430 103.710 79.191 62.1
36 Trois-Rivières (QC) 126.323 122.395 124.417 1.5
37 Abbotsford (BC) 123.864 115.494 105.403 17.5
38 Cambridge (ON) 120.371 110.372 101.429 18.7
39 Kingston (ON) 117.207 114.195 112.605 4.1
40 Guelph (ON) 114.943 106.170 95.821 20.0
41 Coquitlam (BC) 114.565 112.890 101.820 12.5
42 Whitby (ON) 111.184 87.413 73.794 50.7
43 Thunder Bay (ON) 109.140 109.016 113.662 -4.0
44 Saanich (BC) 108.265 103.654 101.388 6.8
45 Chatham-Kent (ON) 108.177 107.341 109.950 -1.6
46 Kelowna (BC) 106.707 96.288 89.442 19.3
47 Cape Breton (NS) 102.250 105.968 114.733 -10.9
48 Saint John's (NL) 100.646 99.182 101.936 -1.3
49 Waterloo (ON) 97.475 86.543 77.949 25.1
50 Delta (BC) 96.723 96.950 95.411 1.4
51 Terrebonne (QC) 94.703 80.536 75.116 26.1
52 Distretto di Langley (BC) 93.726 86.896 80.179 16.9
53 Brantford (ON) 90.192 86.417 86.417 4.4
54 Ajax (ON) 90.167 73.753 64.430 40.0
55 Pickering (ON) 87.838 87.139 78.989 11.3
56 Saint-Jean-sur-Richelieu (QC) 87.492 79.600 76.461 14.4
57 Red Deer (AB) 82.772 67.829 60.080 37.8
58 North Vancouver (BC) 82.562 82.310 80.418 2.7
59 Strathcona County (AB) 82.511 71.986 64.176 28.6
60 Niagara Falls (ON) 82.184 78.815 76.917 6.8
61 Kamloops (BC) 80.376 77.281 76.394 5.2
62 Nanaimo (BC) 78.692 73.000 70.130 12.2
63 Victoria (BC) 78.057 74.125 73.405 6.3
64 Clarington (ON) 77.820 69.834 60.615 28.3
65 Repentigny (QC) 76.237 72.218 70.677 7.9
66 Sault-Sainte-Marie (ON) 74.948 74.566 80.054 -6.4
67 Peterborough (ON) 74.898 71.446 69.742 7.4
68 Lethbridge (AB) 74.637 67.374 63.053 18.4
69 Kawartha Lakes (ON) 74.561 69.179 67.926 9.8
70 Newmarket (ON) 74.295 65.788 57.125 30.0
71 Sarnia (ON) 71.419 70.876 72.738 -1.8
72 Brossard (QC) 71.154 65.026 65.927 7.9
73 Prince George (BC) 70.981 72.406 75.510 -6.0
74 Chilliwack (BC) 69.217 62.567 60.186 15.0
75 Maple Ridge (BC) 68.949 63.169 56.173 22.7
76 Saint John (NB) 68.043 69.661 72.494 -6.1
77 Drummondville (QC) 67.392 63.029 58.588 15.0
78 Moncton (NB) 64.128 61.046 59.313 8.1
79 Saint-Jérôme (QC) 63.729 59.614 59.533 7.0
80 Norfolk County (ON) 62.563 60.847 60.534 3.4
81 New Westminster (BC) 58.549 54.656 49.350 18.6
82 St. Albert (AB) 57.719 53.081 46.888 23.1
83 Caledon (ON) 57.050 50.605 39.893 43.0
84 Medicine Hat (AB) 56.997 51.249 46.783 21.8
85 Halton Hills (ON) 55.289 48.184 42.390 30.4
86 North Bay (ON) 53.966 52.771 54.332 -0.7
87 Milton (ON) 53.939 31.471 32.104 68.0
88 Port Coquitlam (BC) 52.687 51.257 46.682 12.9
89 Shawinigan (QC) 51.904 52.040 56.721 -8.5
90 Saint-Hyacinthe (QC) 51.616 50.394 50.027 3.2
91 Wood Buffalo (AB) 51.496 41.445 35.213 61.9
92 Fredericton (NB) 50.535 47.580 46.507 8.7
93 Welland (ON) 50.331 48.402 48.411 4.0
94 Dollard-des-Ormeaux (QC) 48.930 48.206 47.826 2.3
95 Belleville (ON) 48.821 46.029 46.195 5.7
96 Granby (QC) 47.637 44.121 43.316 10.0
97 Aurora (ON) 47.629 40.167 34.857 36.6
98 Grande Prairie (AB) 47.076 36.983 31.353 50.1
99 Blainville (QC) 46.493 36.029 29.603 57.1
100 Cornwall (ON) 45.965 45.640 47.403 -3.0

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]