Jump to content

Željko Bebek

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Zhelko Bebek është i lindur në Sarajevë, më 16 dhjetor 1945, është muzikant kroat.

Bebek gjatë 1960-1970-të ka kënduar në kuadër të Kodeksit, një nga grupet më të famshme në Sarajevë atëherë para se ti bashkohet me Bjello Dugmës në fillim të viteve të 1970-ta.

Zeljko Bebek ishte anëtar i grupit Bjelo Dugme në periudhën 1974.-1984., kritikët e muzikës konsiderojnë periudhën më të mirë për grupin. Pas një mosmarrëveshje me Goran Bregoviç, Bebek lë grupin në prill 1984. dhe shpejt e inqizon albumin "Mua më ndjek një djall" dhe "Zheljko Bebek dhe Armata B". Albumet, megjithatë, nuk arrijë suksesin e pritur. Bebek kthehet në skenën muzikore në vitin 1989. kur inqizoi dy albume të reja, "Askush më nuk ëndrron" dhe "Këndo populli im", të cilët hasin në kritika pozitive nga I cili dallohen hitet "Sikur të ishte fati," "Sikur të dijë agu", "Mbrëmë kam pirë më se gjysmën e kafiqit", "Natën e mirë muzikant "," Fatima "dhe sidomos" Më falë pse të dua. " Gjatë viteve nëntëdhjetë Bebek ka dalë edhe me pesë albume mëe hitet " Tijana "," Dhashtë zoti të marrtë uji "," Gota e helmit "," Shkova"," e pabesë. " Albumi I tij I fundit është lëshuar në vitin 2000. Turneu I tij kthyes me Bjelo Dugme në vitin 2005., Zeljko Bebek tregoi aftësitë e tij tfascinate të zërit dhe, sipas mendimit të kritikëve, ai përfaqëson një nga top këngëtarët hapësirën së ish Jugosllavisë. Bebek është ende aktiv, nëpër sallat e Evropës dhe të Botës promovuan projektin së bashku me kolegët dhe miqtë Tifom dhe Alen, "Sikur të isha pullë e bardhë - Bebek, Tifa, Alen" .