Jump to content

1670 në literaturë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ky artikull përmban informacion mbi ngjarjet letrare dhe publikimet e vitit 1670.

Il y a plus de quarante ans que je dis de la prose sans que j'en susse rien. ( Për më shumë se dyzetë vite kam folur prozë pa ditur asgjë mbi të) - Monsieur Jourdain. Le Bourgeois gentilhomme

Ngjarje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • 18 Gusht - John Dryden caktohet historiograf mbretëror i Anglisë.
  • 14 Tetor - Premiera e komedisë së Molierit Le Bourgeois gentilhomme performohet nga trupa e tij me veten në rolin kryesor, para oborrit mbretëror francez.
  • 21 Nëntor - Premiera e tragjedisë së Racine, Berenice, mbahet me Comédiens du Roi në Hôtel de Bourgogne në Paris.

Libra[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Charles Cotton - Udhëtim në Irlandë në Burlesk
  • Madame de La Fayette - Zayde
  • Honcho Tsugan (Tekst klasik japonez)
  • Blaise Pascal - Pensées (sq. Mendime)
  • Izaak Walton - Jeta e George Herbert

Lindje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vdekje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • 11 Shtator - Žygimantas Liauksminas, teolog, filozof dhe muzikolog lituanez.