500 Lekë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga 500 Lekë viti 1947)
Jump to navigation Jump to search

500 Lekë është kartëmonedhë e emetuar nga Banka e Shqipërisë në vite të ndryshme.

Emetimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ndër emetimet e njohura janë ato në vitin 1947, 1949 dhe 1991, 1992, 1994, 1996(1997).

Emetimi i vitit 1947[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

500 Lekë. Ana e përparme.jpg
500 Lekë. Ana e mbrapme.jpg

Përshkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emetimi i vitit 1949[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

500 Lekë viti 1949.jpg
500 Lekë viti 1949..jpg

Përshkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emetimi i vitit 1991[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

500 Lekë viti 1991.jpg
500 Lekë viti 1991..jpg

Përshkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emetimi i vitit 1992[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

500 Lekë viti 1992.jpg
500 Lekë viti 1992..jpg

Përshkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emetimi i vitit 1994[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

500 Lekë viti 1994.jpg
500 Lekë viti 1994..jpg

Përshkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emetimet e viteve 1996(1997)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

500 Lekë viti 1996 (1997).jpg
500 Lekë viti 1996 (1997)..jpg

Përshkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

te gjitha ketolek janë hequr nga qarkullimi pervec atij te fundit me fytyren e ismail qemalit