555 Kuriozitete

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
555 Kuriozitete.JPG

555 Kuriozitete Autori: Jorgaq Perika. Botuesi: Toena. Faqet e librit 272.

Duhet të kemi parasysh se një pjesë e kurioziteteve që botohen në këtë libër i përkasin viteve të hershme dhe të gjithë e kuptojmë se njerëzimi, shkenca, teknika etj, kanë sjellë ndryshime, por, megjithatë, mendoj se ato kanë vlerën e tyre, pasi përbëjnë një pikë referimi në fushën specifike. Ky libër, që i jepet dashamirësve të tij, ka mjaft kuriozitete nga fushat e ndryshme të jetës. Tematikat që përfshihen në të, janë gati të padëgjuara dhe të larmishme. E kujt nuk do t’i interesonte të informohej për Sahatin e Tiranës, për kohën e ndërtimit, personat që ndikuan në pajisjen e tij me aksesorët përkatës etj. Ose, cilat do të jenë disa nga parashikimet për të ardhmen e Tokës, ç’mendojnë shkencëtarët për vitet 2000-2050, ç’thuhet për ngjyrat, kromoterapinë, efektin që kanë ato në jetën tonë. Lexuesi, gjithashtu, do të mësojë edhe për mënyrën se si punonin shkrimtarët e mëdhenj si: Nerval, Volter, Dikens, Hygo, Flober; si duhet të bini në peshë, çfarë rekomandon klinika "Mayo" e Londrës për dietën, cilat janë fazat e jetës së embrionit të njeriut në barkun e nënës, ngjashmëria me kë?