Abas Mezini

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Abas Mezini “Kryekatundar” ose Kryetar i Bashkisë së Vlorës nga 1908 – Mars 1909. Familja Mezini është një nga familjet më të vjetra të Vlorës dhe me një aktivitet të shquar patriotik. Në Komisionin përgatitor për shpalljen e Pavarësisë Abas Mezini ishte shumë aktiv, në shtëpinë e tij bëheshin mbledhjet më të rëndësishme. Kryekatundari mbështeti fuqimisht Ismail Qemalin dhe qeverinë e tij. Në të gjitha aktivitetet e kohës merrte pjesë Abas Mezini.


Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.