Jump to content

Abdul Hamid Kishki

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Abdul Hamid Kishki

Abdul Hamid Kishki (10 mars 1933 – 6 dhjetor 1996) ishte dijetarë myslimanë, predikues dhe aktivistë egjiptianë. Ai ka diplomuar në Universitetin el-Ez'herKajro.

Abdul Hamid Kishki lindi më 1933 në Shibrakheet i cili është një fshat i vogël afër Aleksandrisë, Egjipt. Ai ka shkuar një nga shkollat e Ez'herit dhe në moshën 8 vjeçare e ka memorizuar Kuranin. Në vitin 1981, Abdul Hamidi u arrestua pak para vrasjes së Sadatit, por u lirua nga presidenti egjiptianë Hosni Mubarak me kusht që ta përfundojë karrierën e tij si aktivist. Incizimet e tij kanë vazhduar të ndëgjohen edhe pas kësaj, por xhamia ku ai predikonte u shëndërrua në qendër shëndetësore.[1]

  1. ^ John Esposito, The Oxford Dictionary of Islam, Oxford University Press 2003