Aconitum

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Aconitum
Aconitum variegatum
Aconitum variegatum
Seleksionimi shkencor
Lloji: Bimë
Dega: Magnoliophyta
Klasa: Magnoliopsida
Fisi: Ranunculales
Familja: Ranunculaceae
Grupi: Aconitum
L., 1753
Antarët

Aconitum është grup i cili i takonë familjes së Ranunculaceae. Ka mbi 100 antarë, të njohur si spineri, akoniti etj.

Lista e antarëve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aconitum noveboracense
 • Aconitum ajanënse
 • Aconitum albo-violaceum
 • Aconitum altaicum
 • Aconitum ambiguum
 • Aconitum angusticassidatum
 • Aconitum anthora
 • Aconitum anthoroideum
 • Aconitum apetalum
 • Aconitum axilliflorum
 • Aconitum baburinii
 • Aconitum baicalense
 • Aconitum barbatum
 • Aconitum besserianum
 • Aconitum biflorum
 • Aconitum bucovinense
  • Aconitum burnatii
 • Aconitum carmichaelii
 • Aconitum charkeviczii
Aconitum reclinatum
 • Aconitum chasmanthum
 • Aconitum cochleare
 • Aconitum columbianum
  • Aconitum columbianum ssp. columbianum
  • Aconitum columbianum ssp. viviparum
 • Aconitum confertiflorum
 • Aconitum consanguineum
 • Aconitum coreanum
 • Aconitum crassifolium
 • Aconitum cymbulatum
 • Aconitum decipiens
 • Aconitum degenii (sinonim për A. variegatum ssp. paniculatum)
 • Aconitum delphinifolium
  • Aconitum delphiniifolium ssp. chamissonianum
  • Aconitum delphiniifolium ssp. delphiniifolium
  • Aconitum delphiniifolium ssp. paradoxum
 • Aconitum desoulavyi
 • Aconitum eulophum (sinonim për A. anthora)
 • Aconitum ferox
 • Aconitum firmum
 • Aconitum fischeri
Aconitum uncinatum
 • Aconitum flerovii
 • Aconitum gigas
 • Aconitum gracile (sinonim për A. variegatum ssp. variegatum)
 • Aconitum helenae
 • Aconitum hosteanum
 • Aconitum infectum : Arizona
 • Aconitum jacquinii (sinonim për A. anthora)
 • Aconitum jaluense
 • Aconitum jenisseense
 • Aconitum karafutense
 • Aconitum karakolicum
 • Aconitum kirinense
 • Aconitum krylovii
 • Aconitum kunasilense
 • Aconitum kurilense
 • Aconitum kusnezoffii
 • Aconitum kuzenevae
 • Aconitum lasiocarpum (sinonim për A. variegatum ssp. valesiacum)
 • Aconitum lasiostomum
 • Aconitum leucostomum
 • Aconitum longiracemosum
 • Aconitum lycoctonum
Aconitum napellus
Spineri
  • Aconitum lycoctonum ssp. lycoctonum
  • Aconitum lycoctonum ssp. neapolitanum
  • Aconitum lycoctonum ssp. vulparia
 • Aconitum macrorhynchum
 • Aconitum maximum
 • Aconitum miyabei
 • Aconitum moldavicum
 • Aconitum montibaicalense
 • Aconitum nanum
 • Aconitum napellus : Spineri - akoniti
  • Aconitum napellus ssp. corsicum
  • Aconitum napellus ssp. lusitanicum
  • Aconitum napellus ssp. napellus
  • Aconitum napellus var. giganteum
  • Aconitum napellus ssp. vulgare
 • Aconitum nasutum
 • Aconitum nemorosum (sinonim për A. anthora)
 • Aconitum nemorum
 • Aconitum neosachalinense
 • Aconitum noveboracense
 • Aconitum ochotense
 • Aconitum odontandrum (sinonim për A. variegatum ssp. variegatum)
 • Aconitum orientale
 • Aconitum paniculatum
  • Aconitum paniculatum ssp. pyrenaicum
  • Aconitum paniculatum ssp. variegatum
 • Aconitum paradoxum
 • Aconitum pascoi
 • Aconitum pavlovae
 • Aconitum pilipes
 • Aconitum plicatum
 • Aconitum podolicum
 • Aconitum productum
 • Aconitum pseudanthora (sinonim për A. anthora)
 • Aconitum pseudokusnezowii
 • Aconitum puchonroenicum
 • Aconitum raddeanum
 • Aconitum ranunculoides
 • Aconitum reclinatum
 • Aconitum rogoviczii
 • Aconitum romanicum
 • Aconitum rotundifolium
 • Aconitum rubicundum
 • Aconitum sachalinense
 • Aconitum sajanënse
 • Aconitum saxatile
 • Aconitum sczukinii
 • Aconitum septentrionale
 • Aconitum seravschanicum
 • Aconitum sichotense
 • Aconitum smirnovii
 • Aconitum soongaricum
 • Aconitum stoloniferum
 • Aconitum stubendorffii
 • Aconitum subalpinum
 • Aconitum subglandulosum
 • Aconitum subvillosum
 • Aconitum sukaczevii
 • Aconitum taigicola
 • Aconitum talassicum
 • Aconitum tanguticum
 • Aconitum tauricum
 • Aconitum turczaninowii
 • Aconitum umbrosum
 • Aconitum uncinatum
  • Aconitum uncinatum ssp. muticum
  • Aconitum uncinatum ssp. uncinatum
 • Aconitum variegatum
  • Aconitum variegatum ssp. paniculatum
  • Aconitum variegatum ssp. pyrenaicum
  • Aconitum variegatum ssp. valesiacum
  • Aconitum variegatum ssp. variegatum
 • Aconitum volubile
 • Aconitum vulparia (sinonim për A. lycoctonum ssp. vulparia)
 • Aconitum woroschilovii

Hibride natyrore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Aconitum x austriacum
 • Aconitum x cammarum
 • Aconitum x hebegynum
 • Aconitum × oenipontanum (A. variegatum ssp. variegatum × ssp. paniculatum)
 • Aconitum x pilosiusculum
 • Aconitum × platanifolium (A. lycoctonum ssp. neapolitanum × ssp. vulparia)
 • Aconitum × zahlbruckneri(A. napellus ssp. vulgare × A. variegatum ssp. variegatum)

Shiko dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 Commons: Aconitum – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale