Administrata Tatimore e Kosovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Administrata Tatimore e Kosovës (shk. ATK; ang./int.:Kosova Tax Administration) është njësi administrative e cila sipas nenit 2 të Ligji për Administratën Tatimore dhe Procedurat në Kosovë ka statusin e një Agjencioni Ekzekutiv, dhe funksionon në autonomi të plotë operacionale përbrenda Ministrisë së Financave dhe Eknomisë së Kosovës.

ATK-ja është përgjegjëse për zbatimin e dispozitave të këtij Ligji për Administratën Tatimore dhe Procedurat dhe çdo legjislacioni tjetër të zbatueshëm në Kosovë e që i ngarkon detyrën të administrojë çdo lloj tatimi.

Si detyrë e ATK-së është të mbledhë gjatë kohës të hyrat më të larta që janë praktike përbrenda ligjit duke pas parasysh:

a. Burimet në dispozicion për ATK-në
b. Rëndësinë e ngritjes së përmbushjes, veçanërisht përmbushjes vullnetare, të ligjislacionit tatimor të Kosovës nga të gjithë tatimpaguesit; dhe
c. Shpenzimet e përmbushjes të dala nga tatimpaguesit.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]