Adolf Otto Reinhold Windaus

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Adolf Otto Reinhold Windaus

Adolf Otto Reinhold Windaus lindi më 25 dhjetor 1876 në Berlin dhe vdiq më 9 qershor 1959 në Göttingen. Ishte kimist gjerman. Në vitin 1928 mori çmimin Nobel në lëminë e kimisë, u shpëblye për veprën e tij 'Zbulimet dhe hulumtimet mbi ndërtimin e sterineve dhe si dhe pjesëmarjen e tyre me vitaminat.