Jump to content

Aeroporti i Kastrupit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Aeroporti i Kastrupit është aeroporti i qytetit Kopenhagen që i shërben qytetet KopenhagenDanimarkë dhe MalmoSuedi.

Aeroporti ndodhet rreth 8 km në jug të qendrës së qytetit Kopehagen në ishullin Amager. Shërben rreth 50,000 pasagjerë në ditë dhe rreth 20.9 milion pasagjerë kaluan nëpër të gjat vitit 2006, duke e bërë aeroportin më të zënë për vendet nordike, dhe aeroportin e 17të në Evropë.

Aeroporti filimisht është quajtur Kastrup pasi është i vendosur në qytetin e vogël Kastrup.

Aeroporti ka 1700 të punësuar, dhe një kapacitet maksimal prej 83 ngareksa në orë, me një hapësirë për 108 aeroplane.