Agim Nuriu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Agim Nuriu gazetar shqiptar në Maqedoninë e Veriut, u lind më 27 Dhjetor të vitit 1945 në Strugë. Ka punuar si gazetar i Radio Shkupit, në një program në gjuhën shqipe, për shumë vite.

Ka punuar në redaksinë e Kulturës, vite me radhë edhe si redaktorë. Ndër emisionet që ka udhëhequr ishte edhe ai me titull "Mikrofoni i hapur" në të cilin janë trajtuar tema të ndryshme nga fusha e kulturës e në të cilin janë përfshirë shumë emra të njohur si dhe qytetarët përmes paraqitjeve të drejtëpërdrejta telefonike. U nda nga jeta më 25 maj 2021.