Agim Shala

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Agim Shala u lind me 18.09.1975 në Fshatin Jeshkovë të qytetit të Prizrenit. Gjatë viteve 90-ta emigroi në Itali, por u kthye në Kosovë për t'ju bashkuar Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK). Ishte Luftëtar dhe Komandant i Njësisë Speciale pranë shtabit të UCK-së në Jeshkovë. Ai ra deshmor gjatë luftimeve të ashpra në betejën e Jeshkovës, me 03.09.1998, së bashku me babain e tij, Avdi Shalën.

Me 28 nëntor 2012 u shpall "Hero i Kosovës" nga Presidentja Atifete Jahjaga.Ndërsa, me 16 shkurt 2016 familja e tij u nderua po nga presidentja Atifete Jahjaga me Urdherin e Lirisë.