Agjenti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Agjenti është emërtim për Spiunë si dhe në ekonomi paraqet një përfaqësues të pavarur të sigurimeve, shtypit, kulturës etj.

Agjentët politikë janë persona të cilët angazhohen nga ana e ndonjë qeverie, partie apo grupimi tjetër politik për të njoftuar (shpesh edhe ilegalisht) për veprimet e palëve të mendimeve kundërshtare apo tjera.