Akademia Gjermane për Gjuhë dhe Letërsi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Akademia Gjermane për Gjuhë dhe Letërsi u themelua më 1949 nga lidhja e shkrimtarve gjerman si pasuese e Seksioit të artit të vjershës të ish akademisë prusiane. Kjo akademi paraqetë letërsin gjermane në Gjermani dhe jashtë saj. Shpërndanë mirënjohjet si Çmimi Georg Buechner për letërsi, kritik, Çmimi Sigmund Freud për proza shkencore. Selia e akedemisë është në Darmstad.