Akademia e Arteve të Bukura, Umeå

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Coordinates: 63°49′15″N 20°16′37″E / 63.82080°N 20.27701°E / 63.82080; 20.27701

Academy of Fine Arts, Umeå

Konsthögskolan

:

Swedish Konsthögskolan
Established 1987
School type Public University
Rector Roland Spolander
Location Umeå, Sweden
Enrollment 60
Faculty 18
Ph.D student
Campus Urban
Member EUA
Website Umeå Institute of Design
Entrance

Akademia e Arteve të Bukura në Universitetin e Umeås është shkollë suedeze e artit. Ajo u themelua në vitin 1987 në një ish-fabrikë në lumin Uman. Çdo vit pranohet nga 12 studentë të rinj, dhe gjithsej në këtë shkollë studiojnë 60 studentë. Shkolla është pjesë e Umeå Arts Campus.