Akaki Minashvili

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Akaki (Ako) Minashvili (lindur më 24 shtator 1980) është një politikan gjeorgjian dhe Kryetar i Komisionit për Punët e Jashtme të Parlamentit të Gjeorgjisë nga Dhjetori 2008 deri në 2012. Para kësaj ai ishte Zëvendës Kryetar i Komisionit për Çështjet Ligjore.

Gjatë viteve 1999–2004 Minashvili ishte një nga drejtuesit e lëvizjes studentore, në veçanti anëtar aktiv i Vetëqeverisjes Studentore të Pavarur të Universitetit Shtetëror të Tbilisi.

Në 2003, ai bashkë-themeloi lëvizjen rinore Kmara. U krijua Kmara, e cila luajti një rol kryesor në Revolucionin e Trëndafilave të Nëntorit 2003.

09/2004 - 06/2006 Minashvili ishte Drejtor Ekzekutiv i Institutit të Lirisë.

12/2007 - 03/2008 ai ishte Drejtor i Departamentit të Mbrojtjes, Ligjit dhe Rendit të Këshillit të Sigurisë Kombëtare të Gjeorgjisë.

12/2007 - 03/2008 - Drejtor, Departamenti i Mbrojtjes, Ligjit dhe Rendit, Stafi i Këshillit të Sigurisë Kombëtare.

Nga viti 2008 deri në vitin 2012 Minashvili ishte Parlament i Gjeorgjisë.

Nga viti 2012 deri në vitin 2016 Minashvili ishte Parlament i Gjeorgjisë.

Që nga viti 2020 ai është Parlamenti i Gjeorgjisë.