Akrostiku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Akrostiku llojë i një vjershë. Akrostiku adhurohej posaçërisht në antikë, më vonë edhe në mesjetë si dhe në letrat barokane. Në ditët tona shpesh haset si pjesë e propagandës ekonomike.