Jump to content

Albert A. Michelson

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Albert Abraham Michelson u lind më 19 dhjetor 1852 dhe vdiq më 9 maj 1931. Ai ishte një fizikant Amerikan i njohur për punën e tij në matjen e shpejtësisë së dritës sidomos për eksperimentin Michelson-Morley. Ai fitoi Çmimin Nobel në Fizike në vitin 1907. Ai ishte Amerikani i parë që fitonte një çmim Nobel.